Κυριακή 15 Μαΐου 2016

Αμφιλεγόμενη κυβέρνηση με «αμαρτωλό» πρόεδρο


 «Εμπιστοσύνη στις αρχές της χώρας» ζήτησε ο Μισέλ Τεμέρ, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντα του προσωρινού προέδρου της Βραζιλίας, μετά την παραπομπή της Ντίλμα Ρούσεφ σε δίκη. Υποσχέθηκε να βάλει τέλος στο πολιτικό χάος στη χώρα, κάτι που δεν φαίνεται και ιδιαίτερα εφικτό.
 Ο 75χρονος πολιτικός σε μήνυμα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ζήτησε από τους Βραζιλιάνους να τον εμπιστευθούν και να εμπιστευθούν «τις αρχές του λαού μας και τις δυνατότητας της οικονομίας να ανακάμψει».
 Το μήνυμά του ήλθε λίγες ώρες αφού η Ντίλμα Ρούσεφ τον κατηγόρησε για «προδοσία» και «ανοιχτή συνωμοσία».

 Ο νέος πρόεδρος, πάντως, που καλείται να διαχειριστεί μια χώρα με τεράστια οικονομικά προβλήματα, πολιτική αβεβαιότητα και τις μόνιμες εθνικές/εθνοτικές ιδιομορφίες, επέλεξε να σχηματίσει μια κυβέρνηση με συμμετοχή μόνο ανδρών, κυρίως λευκών.
 Σημαίνουσα προσωπικότητα στο εσωτερικό του μεγαλύτερου κόμματος της Βραζιλίας, ο Μισέλ Τεμέρ, δεν είναι ο... αναμάρτητος που θα ηγηθεί της πορείας της χώρας προς την «κάθαρση», καθώς το όνομά του έχει συνδεθεί με το τεράστιο σκάνδαλο διαφθοράς της κρατικής Petrobras. Επίσης, επειδή έχει ο ίδιος υπογράψει ορισμένα από τα αμφιλεγόμενα λογιστικά τρικ, ίσως βρεθεί στη συνέχεια αντιμέτωπος με πρόταση μομφής.

 Όπως ήταν αναμενόμενο, στο επίκεντρο της πρώτης του ομιλίας ήταν η οικονομία με τον Τεμέρ να σημειώνει ότι «Είναι σημαντικό να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας στο εξωτερικό για να λάβουμε νέες επενδύσεις και να επιστρέψει η οικονομία στην ανάπτυξη».
 Παρά το γεγονός ότι υποσχέθηκε να διατηρήσει τα προγράμματα πρόνοιας, ανακοίνωσε πως θα εξισορροπήσει τον προϋπολογισμό και θα ρίξει τον πληθωρισμό κάτω από το 10%.
 Θέλοντας να «πείσει» για τη δέσμευσή του στη λιτότητα,  ο Τεμέρ μείωσε τις θέσεις στο υπουργικό συμβούλιο από 13 σε 22, αλλά ίσως να δυσκολευτεί να μειώσει περαιτέρω τα κόστη, καθώς έρχονται δημοτικές εκλογές στη χώρα και η ανεργία είναι ήδη σε διψήφια νούμερα.
 Ο «σταρ» της νέας κυβέρνησης και ο άνθρωπος στον οποίο στηρίζονται οι ελπίδες του νέου προέδρου είναι ο πρώην επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Βραζιλίας, Ενρίκε Μεϊρέλες, ο οποίος αναλαμβάνει το υπουργείο Οικονομικών.
 Ωστόσο, ορισμένες επιλογές του Τεμέρ θεωρούνται αμφιλεγόμενες με αποκορύφωμα τις διαμαρτυρίες των οικολόγων για το διορισμό του Μπλάιρο Μάγκι ως νέου υπουργού επί των αγροτικών θεμάτων. Ο επονομαζόμενος και «βασιλιάς της σόγιας» είχε προσπαθήσει πρόσφατα να περάσει μια συνταγματική αναθεώρηση για να αλλάξει την περιβαλλοντική νομοθεσία σε δημόσια έργα.
 Επιπλέον, παρά την επιδημία του ιού Ζίκα, ο νέος υπουργός Υγείας, Ρικάρντο Μπάρος, δεν έχει εμπειρία στην ιατρική και γίνεται ο τέταρτος άνθρωπος που αναλαμβάνει το πολυπόθητο υπουργείο, το οποίο έχει τον μεγαλύτερο προϋπολογισμό.
 Οι αγορές μπορεί να δείχνουν «ευχαριστημένες», αλλά ο Τεμέρ θα πρέπει να κάνει πολλά για να πείσει τους Βραζιλιάνους, καθώς τα ποσοστά αποδοχής του είναι το ίδιο χαμηλά με εκείνα της αποπεμφθείσας προέδρου.
 Tο πιο σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει, όμως το νέο υπουργικό συμβούλιο (όπως και το μεγαλύτερο κομμάτι του πολιτικού κόσμου της χώρας) είναι οι κατηγορίες για διαφθορά. 
 Εκτός του νέου προέδρου έξι άλλοι υπουργοί αντιμετωπίζουν κατηγορίες από τους εισαγγελείς.
 Ο Τεμέρ, πάντως, δηλώνει ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην ικανότητά του να αναστρέψει την κατάσταση και δήλωσε ότι «Είναι επείγον να επανέλθει η ηρεμία και η ενότητα στη Βραζιλία. Πρέπει να σχηματίσουμε μια κυβέρνηση που θα σώσει το έθνος».  Πηγή: efsyn.gr

 Σχόλιο: Όλοι οι διεφθαρμένοι -μέχρι το μεδούλι- πολιτικοί απατεώνες και τα τσανάκια τους (ανεξαρτήτως απόχρωσης ή ιδεολογικής προβιάς) έχουν τον ίδιο διακαή πόθο, να σώσουν το "Έθνος", το οποιοδήποτε "Έθνος"...
 Δηλώνουν "τυφλή εμπιστοσύνη στις αρχές" (που ελέγχουν ασφυκτικά), υπόσχονται κάθαρση κρατώντας όχι τη γίδα, αλλά ολόκληρο το κοπάδι στις πλάτες τους, "θαυμάζουν" την "τυφλή Δικαιοσύνη" αρκεί να ασχολείται με τους "άλλους", είναι "εραστές των Παρθένων", φιγουράρουν ξεδιάντροπα στις "λίστες των Ληστών" και υπόσχονται "ιλιγγιώδη ανάπτυξη" και "πρωτόγνωρη ευημερία" μέσω της εξαθλίωσης του λαού... Φοβερό!!!!!!!!!! Ίδιο ακριβώς "αναπτυξιακό μείγμα μέτρων" που συνοψίζονται στο εξής ένα... Μείωση μισθών και συντάξεων...
 Ο Μισέλ Τεμέρ  δεν είναι ο μοναδικός διεφθαρμένος πολιτικός απατεώνας, είναι απλά ένας κλώνος, αφού "Μισέλ Τεμέρ" συναντάμε πια καθημερινά σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης, της Ελλάδας μη εξαιρουμένης...
 Ορίστε και το "αναπτυξιακό μείγμα" του Βραζιλιάνου κλώνου: "Ο Τεμέρ έχει δηλώσει ότι θα προβεί σε γενναίες περικοπές των δημοσίων δαπανών και θα βάλει τη Βραζιλία στον δρόμο της λιτότητας προκειμένου να μειώσει το έλλειμμα.
Αρκετοί εικάζουν ότι οι συντάξεις θα είναι από τα πρώτα πράγματα που θα βρεθούν στο στόχαστρό του.".... Ε Δ Ω   .... Σας θυμίζει κάτι αυτό το "μείγμα";;;;;


 Φυσικά υπάρχουν και σοβαρές "ιδεολογικές διαφορές" μεταξύ των διαφόρων Τεμέρ... Έτσι, άλλο πράγμα ο "αυτόματος κόφτης" κι εντελώς άλλο πράγμα το ακαριαίο "κόψιμο"... Η διαφορά είναι τόσο εμφανής όσο και η διαφορά μεταξύ Petrobras και Siemens, μέρα με νύχτα δηλαδή.....      Κ.Φ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου