Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Επ' αόριστον αναβολή


 Η "συνηθισμένη" είδηση...
 Αναβλήθηκε επ' αόριστον από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο η δίκη του επικεφαλής του ΔΟΛ, Σταύρου Ψυχάρη, για την υπόθεση των ανακριβών δηλώσεων «πόθεν έσχες» των ετών 2010-2014.
 Το δικαστήριο έκανε δεκτή την ένσταση ακυρότητας του κλητήριου θεσπίσματος που υπέβαλαν οι συνήγοροι υπεράσπισης του εκδότη, με σκεπτικό τους πως δεν περιγράφεται επακριβώς εάν ο Σταύρος Ψυχάρης τέλεσε τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται από αμέλεια ή από δόλο.
 Η υπόθεση πλέον επιστρέφει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών προκειμένου να προσδιοριστεί με ακρίβεια και σαφήνεια η υποκειμενική υπόσταση των πράξεων που αποδίδονται στον κατηγορούμενο.
 Ο Σταύρος Ψυχάρης κατηγορείται για παράβαση του νόμου περί «πόθεν έσχες» κατ' εξακολούθηση, που αφορά τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης του εκδότη για τα οικονομικά έτη 2010 έως και 2014.
 Η δικογραφία σε βάρος του σχηματίστηκε μετά τη διαβίβαση στην Εισαγγελία του φακέλου των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης του κ. Ψυχάρη από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής.
 Η Επιτροπή έχει εντοπίσει ανακρίβειες και ελλείψεις στις δηλώσεις του εκδότη στις δηλώσεις των ετών 2011-2015, που αφορούν τα οικονομικά έτη 2010-2014.


 Το "συνηθισμένο" συμπέρασμα...
 Η "Δικαιοσύνη" ΘΑ λάμψει όταν: 1.... Βρεθούν "μεταφραστές"... 2. Όταν ΘΑ υπάρχουν ¨εμφανείς ενδείξεις" σε συνδυασμό με "εμφανείς προθέσεις"... 3. Όταν ΘΑ καταστεί "εφικτός" ο ακριβής διαχωρισμός μεταξύ "αμέλειας" και"δόλου" .... ΚΑΙ 4. Όταν ο ήλιος βγει απ' τη Δύση....


 Τα "συνηθισμένα" υποζύγια....
 Όλες οι παραπάνω "προϋποθέσεις"  ΔΕΝ είναι απαραίτητες ΜΟΝΟ για μισθωτούς, συνταξιούχους, άνεργους και γενικά για τους εξαθλιωμένους ... Στην περίπτωσή τους έχει αποσαφηνισθεί επακριβώς ο "διαχωρισμός" μεταξύ "αμέλειας" και "δόλου" (θεωρούνται όλοι "δόλιοι"), γι' αυτό τους τοποθέτησαν κατευθείαν "αυτόματο κόφτη" στον κώλο, με συνοπτικές διαδικασίες, "αμετάφραστα", χωρίς "χρονοβόρες αναβολές" και εντελώς στα στεγνά (κοινώς ασάλιωτα)....


 Τελικό αποτέλεσμα...
 Ζήτω η "Συνταγματική Νομιμότητα", ζήτω η "Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου"...  Κρατήστε τον ΘΑλέξη, φέρτε μας και τον Κούλη.... ΝΑΙ σε ΟΛΑ....  Γιδοπρόβατα γερά, η νίκη είναι κοντά... Πολύ κοντά... Ε Δ Ω                    Κ.Φ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου