Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Άλλα κόλπα... φοροδιαφυγής


"Η  τεχνολογία στην υπηρεσία των φοροφυγάδων αλλά και των ελεγκτών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, που εντόπισαν ένα ακόμα κόλπο κλοπής ΦΠΑ με μη έκδοση αποδείξεων, αυτή τη φορά στα ΚΤΕΛ Κέρκυρας.
 Στο αναψυκτήριο εντόπισαν μηχανισμό μη έκδοσης αποδείξεων, με πειραγμένο λογισμικό στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του καταστήματος.
 Ο καταστηματάρχης έκοβε «κανονικά» αποδείξεις στην ταμειακή μηχανή και τις έδινε «κανονικά» στους πελάτες.
 Οι αποδείξεις όμως, μέσω του ηλεκτρονικού υπολογιστή με το πειραγμένο λογισμικό έμπαιναν σε κατάσταση «αναμονής» και στο τέλος της ημέρας απλώς εξαφανίζονταν.
 Στο «Ζ», στο απολογιστικό δελτίο της ταμειακής που βγαίνει στο τέλος της ημέρας, μέσω του λογισμικού ο καταστηματάρχης είχε τη δυνατότητα να σβήνει όλες τις αποδείξεις σε αναμονή.
 Ο πελάτης, πάντως, είχε φύγει με την… απόδειξη ανά χείρας, η οποία ωστόσο ουδεμία αξία είχε.."    Δείτε.....  Ε Δ Ω   



Σχόλιο: Το θέμα δεν είναι φυσικά η "πειραγμένη τεχνολογία", αλλά τα "πειραγμένα μυαλά" των ανευθυνοϋπεύθυνων με τα "κενά" που αφήνουν (λόγω πειράγματος) στη "νομοθεσία"... Άλλωστε η λύση στο πρόβλημα της φοροκλοπής δεν επείγει, αφού το Παρακράτος εισπράττει τα έσοδά του κανονικά απ' το ανελέητο πετσόκομμα μισθών και συντάξεων και μάλιστα χωρίς να μειώνονται "οι μισθοί και οι συντάξεις"... Γιατί να το κρύψουν άλλωστε;;;
 Έτσι "κάποτε" θα δουν και το "σημαντικό"... Ε Δ Ω 
 Μόλις πεθάνουν όλοι οι μισθωτοί και συνταξιούχοι, τότε (π.χ.) θα συνδεθούν και οι ταμειακές μηχανές με το taxis... Ως τότε μια "αταξία" παραπάνω μία παρακάτω τι σημασία έχει;;; Μην ξεχνάμε ότι οι "σαλεμένοι" έχουν κι ένα σωρό "κενά"....
 Το μόνο σίγουρο είναι ότι η "ανάπτυξη" έρχεται, φαίνεται και στην εικόνα...                     [Κ.Φ.]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου