Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Όταν μεγαλώσω θα γίνω εφοπλιστής!


 Όλες αυτές οι μικρές (εκατοντάδες) εφοπλιστικές εταιρείες διαφόρων επιχειρηματιών, που ξαφνικά μπήκαν στο χώρο του εφοπλισμού, και ενώ πολλοί από αυτούς ήταν ακόμα και οικονομικά κατεστραμμένοι, έχουν κατά καιρούς απασχολήσει τον Τύπο.
 Άλλοτε με τα παράνομα φορτία που κουβαλάνε, άλλοτε με τα σαπιοκάραβα που βουλιάζουν ξαφνικά σε διάφορες θάλασσες, άλλοτε με τα φτηνά και ανεκπαίδευτα πληρώματα (λόγω σημαιών ευκαιρίας) αλλά συχνότατα και λόγω των φιλικών διασυνδέσεών τους με πολιτικά πρόσωπα και ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες.
 Πολλές μάλιστα από αυτές τις εταιρείες διαθέτουν και άλλες θυγατρικές εργολαβικές εταιρείες, που δραστηριοποιούνται σε τομείς της ναυτιλίας σε όλο το εύρος της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης.
 Μάθαμε κάποιες από αυτές όταν οι ιδιοκτήτες τους προσπάθησαν κι έστησαν μαζί με την φιλοεφοπλιστική Χρυσή Αυγή σωματείο προκειμένου να αλληλοδιευκολύνονται στις φτηνές και χαλαρές εργασιακές σχέσεις.
 Τώρα μαθαίνουμε ότι και οι εταιρείες απορρύπανσης συνδέονται κι αυτές με διάφορους τρόπους με συμφέροντα στον ευρύτερο χώρο των λιμανιών και μάλιστα «κονταροχτυπήθηκαν» αρκετή ώρα μέχρι να αποφασιστεί το ποια θα αναλάβει τον κερδοφόρο καθαρισμό του Σαρωνικού.
 Πολλά επίσης ακούγονται εδώ και χρόνια και για τις αιτίες που οι μεγάλοι και μικροί εφοπλιστές επιμένουν να είναι ξεχωριστή υπηρεσία ενστόλων το λιμενικό και να υπάγεται σε ξεχωριστό Υπουργείο.
 Όλα αυτά ακούγονται, συχνά καταγγέλλονται, βγαίνουν καμιά φορά στο φως λόγω κάποιου συμβάντος αλλά λίγο αργότερα θάβονται ανεξέλεγκτα στον πάτο της μολυσμένης ή της καθαρής θάλασσας.
 Το κουβάρι δεν ξετυλίγεται ποτέ ενώ η χώρα συνεχίζει να διατηρεί στη νομοθεσία της 56 φοροαπαλλαγές για όσους είναι ή δηλώνουν εφοπλιστές.
 Αφορολόγητα τα κέρδη από τα πλοία, οι εταιρείες που συνδέονται με αυτά, οι αγοραπωλησίες, οι αποζημιώσεις από ασφαλιστικές, οι φόροι κληρονομιάς, τα δάνεια και οι καταθέσεις, οι ειδικοί φόροι κατανάλωσης, οι αγορές χωρίς ΦΠΑ κ.ο.κ.
 Μη ξεχνάμε ακόμα και τα μεγάλα ονόματα εφοπλιστών που διέφυγαν με τα δις στο εξωτερικό στην αρχή της οικονομικής κρίσης και που δημοσιεύτηκαν κυρίως στο διεθνή αλλά και στον ελληνικό Τύπο χωρίς να κουνηθεί φύλλο.
«Οι ευρωπαίοι εταίροι τους γνωρίζουν με τα μικρά τους ονόματα και κάνουν πλάκα στους Έλληνες πολιτικούς» έγραφαν οι ξένες εφημερίδες και μετέδιδαν τα πρακτορεία το 2011.
 Για όλους αυτούς τους παραπάνω λόγους λοιπόν όλα οδηγούν σε μία και μόνη επιλογή: επάγγελμα εφοπλιστής!         [Πηγή: efsyn]


 Σχόλιο: ...Άλλα 'προσοδοφόρα" επαγγέλματα (εξίσου αποδοτικά) είναι επίσης: Έμπορος Θεού, ιδιοκτήτης ΟΠΑΠ, λαθρέμπορος, "ποδοσφαιρικός παράγων", ιδιοκτήτης τηλεοπτικού σταθμού χωρίς άδεια, κομματόσκυλο, "κουμπάρος", γλείφτης κατουρημένων ποδιών, "Έμπορος" Προσφύγων, Offshore-ίστας, καταθέτης σε παρθένους νήσους, επαγγελματίας φοροκλέφτης, διεφθαρμένος "αξιωματούχος", "τυφλός με ζυγαριά" που γέρνει, φασίστας (γενικά..), πολιτικός απατεώνας, Χριστοφοράκος, "Θεσμικός" Πρόεδρος Ανεξάρτητης Αρχής (τύπου ΕΛΣΤΑΤ), ... και (το κορυφαίο όλων) ηλίθιος.....
 Μακριά κι αλάργα απ' όλα τα "ζημιογόνα" κι "άκρως αντιπαραγωγικά" επαγγέλματα όπως: Αγρότης, Εργάτης, Ψαράς, Κτηνοτρόφος, Τεχνίτης, Μηχανικός, Αρχιτέκτονας, Δάσκαλος, Καθηγητής, Μισθωτός, Επιστήμονας.... και ειδικά ποιητής...!!! Δείτε γιατί... Ε Δ Ω 
 Εξυπακούεται ότι "το μαρτύριο της σταγόνας" ακολουθεί κατά πόδας ΚΑΙ τους συνταξιούχους των "αντιπαραγωγικών επαγγελμάτων" έως να εκπνεύσουν οριστικά και αμετάκλητα...
 [Πηγή σχολίου: Εμμανουήλ Ροΐδης]                                                                         Κ.Φ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου