Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Η κρίση... σκοτώνει!


 Η οικονομική κρίση και τα παρεπόμενά της -ύφεση, ανεργία, λιτότητα, περικοπές των δημόσιων δαπανών- κάνουν κακό στην υγεία, προκαλούν καρκίνους και σκοτώνουν.
 Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει διεθνής επιστημονική έρευνα που δημοσιεύτηκε χθες στη βρετανική ιατρική επιθεώρηση «The Lancet» και η οποία αποκαλύπτει ότι η διεθνής οικονομική κρίση που ξέσπασε μετά την κατάρρευση της αμερικανικής τράπεζας Lehman Brothers προκάλεσε 500 χιλιάδες επιπλέον θανάτους από καρκίνο σε όλον τον κόσμο τη διετία 2008-2010.
 Η έρευνα εστίασε σε περισσότερες από 75 χώρες του κόσμου και συνολικό πληθυσμό μεγαλύτερο των 2,1 δισεκατομμυρίων.
 Διαπίστωσε ότι 260.000 από αυτό το παραπάνω μισό εκατομμύριο επιπλέον θανάτων από καρκίνο σημειώθηκαν στις 35 ανεπτυγμένες οικονομίες του ΟΟΣΑ.
 Και εξ αυτών οι 160.000 στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
 Οι ερευνητές -καθηγητές κορυφαίων πανεπιστημίων της Βρετανίας και των ΗΠΑ, όπως το Χάρβαρντ ή η Οξφόρδη, με επικεφαλής τον δόκτορα Μαχίμπεν Μαρουμάτου του Imperial College του Λονδίνου- διαπίστωσαν ότι:
α) η αύξηση της ανεργίας συνδέεται άμεσα με την αύξηση της θνησιμότητας από τον καρκίνο,
β) η παροχή γενικής υγειονομικής κάλυψης προφυλάσσει τον πληθυσμό από τις συνέπειές του, ειδικά σε ιάσιμες μορφές καρκίνου, όπως αυτοί του μαστού, του προστάτη και του παχέος εντέρου.
 Αντίθετα, η ακραία λιτότητα, όπως αυτή που βιώνει η χώρα μας την περίοδο των αλλεπάλληλων μνημονίων με τις τεράστιες περικοπές στη δημόσια υγεία, κοστίζει ζωές.
 Στα ποσοτικοποιημένα συμπεράσματά της η έρευνα διαπίστωσε ότι:
⒈ Μια αύξηση της ανεργίας κατά 1% σχετίζεται με 0,37 πρόσθετους θανάτους από καρκίνο ανά 100.000 ανθρώπους (στη χώρα μας η ανεργία από 7,9% το 2008 άγγιξε το 2012 το 26,8%, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 19% σε διάστημα 4 ετών).
⒉ Μια μείωση των δημόσιων δαπανών για την υγεία κατά 1% του ΑΕΠ σχετίζεται με 0,0053 επιπλέον θανάτους από καρκίνο ανά 100.000 ανθρώπους.
 Έτσι, στις ΗΠΑ, όπου το κράτος δεν παρέχει καθολική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους πολίτες, στη διετία 2008-2010 αναφέρθηκαν 18.000 περισσότεροι θάνατοι από καρκίνο, ενώ στη Γαλλία, που έχει περισσότερο κοινωνικό κράτος μόνο 1.500.
 Στη Βρετανία και την Ισπανία, που επίσης έχουν ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας, δεν διαπιστώθηκε αύξηση της θνησιμότητας.
«Στις χώρες όπου δεν υπάρχει γενική κάλυψη, η πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας εξαρτάται συχνά από τη σύμβαση εργασίας.
 Έτσι, η απώλεια της εργασίας σημαίνει για πολύ κόσμο καθυστερημένη διάγνωση ή ελλιπή ιατρική φροντίδα», τονίζει από την πλευρά του ο Ριφάτ Ατούν, καθηγητής του Χάρβαρντ και ένας εκ των επιστημόνων που συμμετείχαν στην έρευνα.
 Η μελέτη για τους θανάτους από καρκίνο δεν είναι η πρώτη που αποκαλύπτει τις συνέπειες της ανεργίας και της λιτότητας στην υγεία των ανθρώπων.
 Έρευνα του Γαλλικού Ινστιτούτου Υγείας και Ιατρικής Έρευνας έδειξε τον περσινό Μάρτιο ότι η αύξηση της θνησιμότητας των ανέργων είναι τρεις φορές μεγαλύτερη από τη θνησιμότητα των απασχολούμενων.
 Ακόμη χειρότερα, ελβετική έρευνα που εστίασε σε 63 χώρες του κόσμου και δημοσιεύτηκε τον Φεβρουάριο του 2015 έδειξε ότι η ανεργία είναι η αιτία για 45.000 αυτοκτονίες ετησίως.
 Από την πλευρά του πάντως, ο συγγραφέας του «Τρυποκάρυδου», Τομ Ρόμπινς, δηλώνει ότι «η ρίζα της κατάθλιψης των ανθρώπων είναι ότι αυτοί πήραν τη ζωή τους πολύ στα σοβαρά».
 Και ίσως να έχει δίκιο, αφού ένα νέο πείραμα που πραγματοποιήθηκε από φυσικούς του Εθνικού Πανεπιστημίου της Αυστραλίας διαπίστωσε ότι η πραγματικότητα δεν υπάρχει μέχρις ότου μετρηθεί, τουλάχιστον σε ατομική κλίμακα.
 Το πείραμα αυτό επιβεβαίωσε για πολλοστή φορά τη γνωστή θεωρία της κβαντικής φυσικής ότι η πραγματικότητα είναι ένα είδος ψευδαίσθησης και ότι υπάρχει μόνο όταν εμείς κοιτάξουμε προς αυτήν.   [Πηγή: efsyn.gr - Συντάκτης: Μπάμπης Μιχάλης]


 Σχόλιο: Μπορεί η κρίση να σκοτώνει, αλλά αυτό είναι μια απλή ψευδαίσθηση σύμφωνα με την "έρευνα" που έκαναν "επιστήμονες" απ' την Αυστραλία, επιβεβαιώνοντας τη "θεωρία της κβαντικής Φυσικής"... Διότι πολύ απλά δεν υπάρχει πραγματικότητα αφού δεν μετρήθηκε σε ατομική κλίμακα... Έτσι αν νομίζετε ότι είστε πραγματικοί και βλέπετε ότι έχετε οικογένεια, γυναίκα, παιδιά άνεργα κ.λ.π. μην ανησυχείτε... Όλα αυτά συμβαίνουν επειδή κοιτάζετε προς τα εκεί... Είστε μια ψευδαίσθηση κι εσείς και όλα τ' άλλα... Είστε απλά ανύπαρκτοι...
 Γι' αυτό μην τρομάζετε και μην παίρνετε τη ζωή στα σοβαρά... Λύστε όλα τα προβλήματά σας αλλάζοντας απλά τις "ψευδαισθήσεις" σας και όλα θα είναι υπέροχα...
 Για παράδειγμα αντί να πηγαίνετε στο σούπερ Μάρκετ και να στεναχωριέστε, θα παίρνετε μια αφίσα με ωραία "τρόφιμα" και θα πηγαίνετε στους κάδους απορριμάτων... Θα αρπάζετε όποια σακούλα θέλετε. αλλά ταυτόχρονα θα βλέπετε την αφίσα με τους αστακούς Καραϊβικής, με τους ανανάδες και όλα τα καλούδια, οπότε κανένα απολύτως πρόβλημα σύμφωνα με την θεωρία της "κβαντικής Φυσικής"...
 Με τον ίδιο τρόπο θα ψηφίζετε και στις εκλογές.. Θα παίρνετε διάφορες αφίσες π.χ. του Τσε Γκεβάρα και θα ψηφίζετε Άδωνι δαγκωτό...
 Μετά θα βλέπετε την αφίσα με τα Ευρώ και την άλλη με τον κ. Κούλη και θα τρέχετε στις πλατείες φωνάζοντας "μένουμε Ευρώπη, μένουμε Ευρώ" ή την άλλη με τον κ. Αλέξη και θα φωνάζετε "δε μένουμε Ευρώπη, δε μένουμε Ευρώ" (μη φοβάστε το αποτέλεσμα δεν αλλάζει)..
 Μετά θα επιλέγετε τη βίλα της επιλογής σας (από αφίσα φυσικά) και θα γυρίζετε στην "κόκκινη βίλα" σας, όπου θα αρπάζετε την αφίσα  με τις "Παρθένες νήσους" και θα οραματίζεστε ότι είστε ιδιοκτήτες off shore...
 Όταν πεινάσετε θα ανοίγετε (τυχαία δεν έχει σημασία) μια σακούλα απ' αυτές που ψωνίσατε το πρωί απ' τους κάδους και θα μπαίνετε στο internet όπου θα βλέπετε φωτογραφίες από παστίτσια, μακαρονάδες, πίτσες και ότι τραβάει η όρεξή σας (μην υπολογίζετε κόστος και θερμίδες, μια ψευδαίσθηση είναι)...
 Μόλις ολοκληρώσετε τον κύκλο, θα βγαίνετε κατευθείαν στο μπαλκόνι, θα κοιτάζετε την αφίσα με τα "πουλιά" και θα πετάτε... Τόσο απλά... !!!!                                  Κ.Φ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου