Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

«Η αύξηση της φορολογίας αυξάνει τη φοροδιαφυγή»



 Είπε χωρίς ίχνος ντροπής ο Κος Τρύφωνας...
Στην παραδοχή ότι η αύξηση της φορολογίας αυξάνει και την φοροδιαφυγή προχώρησε Τρύφωνας Αλεξιάδης υποστηρίζοντας ωστόσο ότι «η αύξηση της φορολογίας δεν είναι μια πολιτική της κυβέρνησης».
 Σε συνέντευξη στο «iefimerida» ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως πρόκειται για μία «πολιτική αναγκαιότητα που προέκυψε μέσα από τη συμφωνία, την οποία να θυμίσω για μία ακόμη φορά -γιατί κάποιοι το ξεχνούν- ψήφισε η συντριπτική πλειοψηφία της Βουλής».
 Σε ερώτηση αν η αύξηση της φορολογίας αυξάνει την φοροδιαφυγή, είπε πως «θα πρέπει κάποιος να έχει προβλήματα λειτουργίας του μυαλού του για να πει ότι η αύξηση της φορολογίας είναι θετική στον αγώνα κατά της φοροδιαφυγής».
 Η αύξηση των φορολογικών συντελεστών δυσκολεύει αυτόν τον αγώνα και πρέπει κάποια στιγμή να κάνουμε μια αποτίμηση, αν για παράδειγμα είναι πιο σημαντικό να στρέφεις τη λειτουργία του υπουργείου Οικονομικών στην αύξηση των φορολογικών συντελεστών, π.χ. στον ΦΠΑ, ή αν πρέπει να κάνεις ενέργειες για να αυξήσεις την εισπραξιμότητα του ΦΠΑ. Εμείς αυτή τη στιγμή αναγκαστικά κάνουμε και τα δύο. Αλλά κάποια στιγμή πρέπει να δούμε ποιο είναι το πιο σημαντικό.
 Συνέχισε λέγοντας ότι η κυβέρνηση δεν ήταν υπέρ της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά, της αύξησης του ΕΝΦΙΑ ή της διατήρησης του ΕΝΦΙΑ, αλλά αναγκάστηκε από τη συμφωνία.
«Αν κάποιοι διαφωνούν ας καταθέσουν κάποτε τη διαφορετική πολιτική τους πρότασης και να πουν ότι είναι λάθος η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά και έπρεπε να κάνουμε αυτό. Ή να πουν είναι λάθος η συμφωνία και έπρεπε να κάνουμε το άλλο. Διότι ακούμε μόνο κριτική και γκρίνια και δεν ακούμε προτάσεις», τόνισε.
 Αναφερόμενος στο θέμα φοροδιαφυγή/φορολογικοί έλεγχοι κυρίως σε τουριστικές περιοχές ο Τρύφων Αλεξιάδης δηλώνει ότι φέτος με σχέση με τα προηγούμενα χρόνια έχουν γίνει πάρα πολλοί έλεγχοι, κλείσιμο καταστημάτων, εντοπισμό μεγάλης φοροδιαφυγής, λαθραίων προϊόντων ενώ παραδέχτηκε ότι πρέπει να γίνουν και περισσότεροι έλεγχοι.
«Ίδιος ή χαμηλότερος ΕΝΦΙΑ για τους περισσότερους»
 Τη διαβεβαίωση ότι η πλειοψηφία των φορολογουμένων σε λίγες μέρες θα κληθεί να πληρώσει ίδιο ή χαμηλότερο ΕΝΦΙΑ σε σχέση με πέρυσι, επανέλαβε ο κ. Αλεξιάδης.
«Όπως φαίνεται θα διαψευστούν αυτοί που έλεγαν ότι το μεγαλύτερο ποσοστό θα πληρώσει μεγαλύτερο φόρο. Στα 5,5 με 6 εκατομμύρια φορολογούμενους του ΕΝΦΙΑ ένα πολύ μικρό τμήμα θα πληρώσει περισσότερο ΕΝΦΙΑ», υπογραμμίζει ο Τρύφων Αλεξιάδης.
 Ισχυρίστηκε δε προαναγγέλλει ότι ο ΕΝΦΙΑ θα καταργηθεί και θα αντικατασταθεί με άλλον φόρο στην ακίνητη περιουσία, ο οποίος, όπως υπογραμμίζει, θα είναι πιο δίκαιος.
«Είχαμε σαν πολιτική θέση την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και την αντικατάστασή του με έναν φόρο στην περιουσία. Εξακολουθούμε να έχουμε την ίδια πολιτική θέση. Απλά, στην διαπραγμάτευση που κάναμε τον Αύγουστο του 2015 δεν καταφέραμε την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ», σημειώνει.
 Τέλος, για τα κόκκινα δάνεια ο ίδιος δήλωσε ότι «πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μην δημιουργήσουμε με το ζήτημα των κόκκινων δανείων και γενικά με τα χρέη των επιχειρήσεων και των πολιτών μία διάλυση στην οικονομία. Ο αγώνας μας γίνεται για να μπορέσουμε κάποια στιγμή να σταθούμε και πάλι στα πόδια μας, να ξεφύγουμε από την εποπτεία στην οποία βρισκόμαστε».       [Πηγή: efsyn]


 Σχόλιο: Όλα τα παραπάνω τα είπε ο Κος Τρύφωνας με καμάρι και περηφάνια, διότι ο Κος Τρύφωνας διαφέρει απ' τους προηγούμενους Τρύφωνες στις "προθέσεις", καθότι ο Κος Τρύφωνας και "οι φίλοι του" είναι καλοί άνθρωποι και θα τα σκίζανε τα καλσόν, αλλά δεν τους άφησαν οι "θεσμοί"... Άλλωστε "η συντριπτική πλειοψηφία" των βολεμένων ψήφισαν μαζί του αυτά τα "σωτήρια" μέτρα (για σώβρακο)...
 Ο Κος Τρύφωνας μάλιστα το χόντρυνε το πράγμα και είπε:  «θα πρέπει κάποιος να έχει προβλήματα λειτουργίας του μυαλού του για να πει ότι η αύξηση της φορολογίας είναι θετική στον αγώνα κατά της φοροδιαφυγής». Παρά τη Δημόσια ομολογία του Κου Τρύφωνα για το "σαλεμένο τους μυαλό" (του ιδίου και της συντριπτικής πλειοψηφίας των βολεμένων που συμφώνησαν μαζί του) ακόμα τους έχουν ελεύθερους και κυκλοφορούν ανάμεσά μας...
 Μετά (παρά το σάλεμα που ομολόγησε) παραδέχτηκε εμμέσως πλην σαφώς, ότι έχει και ολική αμνησία, ισχυριζόμενος ότι: «Αν κάποιοι διαφωνούν ας καταθέσουν κάποτε τη διαφορετική πολιτική τους πρότασης και να πουν ότι είναι λάθος η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά και έπρεπε να κάνουμε αυτό. Ή να πουν είναι λάθος η συμφωνία και έπρεπε να κάνουμε το άλλο. Διότι ακούμε μόνο κριτική και γκρίνια και δεν ακούμε προτάσεις»... 
 Να θυμίσω στον Κο Τρύφωνα και στους "συντριπτικά υπόλοιπους σαλεμένους", ότι το 63% του ελληνικού λαού κατέθεσε σαφέστατη διαφορετική πρόταση (εντελώς αντίθετη απ' αυτή όλων των σαλεμένων), αλλά ο ίδιος, οι φίλοι του και οι λοιποί σαλεμένοι τα "ξεπούλησαν ΟΛΑ"...
 Μετά (έχοντας το ακαταλόγιστο του σαλεμένου) είπε και το σαλεμένο του συμπέρασμα: "Αλλά κάποια στιγμή πρέπει να δούμε ποιο είναι το πιο σημαντικό."... Πότε μωρέ Τρύφωνα θα το δείτε το "σημαντικό";;; Όταν θα βγει το χάπι κατά του σαλέματος;;; Όταν η Χώρα θα είναι ένα "απέραντο νεκροταφείο";;; Κλάνει ο πεθαμένος Τρύφωνα;;;;; ...Ε Δ Ω                                 [Κ.Φ.]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου