Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Paradise Papers: Ο μυστικός κόσμος των offshore


Διαρροή στοιχείων offshore εταιρειών εκθέτει τις διασυνδέσεις Trump - Ρωσίας και τους κουμπαράδες του πλουσιότερου 1%.
 Ένας «θησαυρός» 13,4 εκατομμυρίων εγγράφων αναδεικνύει τους δεσμούς μεταξύ της Ρωσίας και του δισεκατομμυριούχου υπουργού Εμπορίου της κυβέρνησης Trump, των μυστικών συναλλαγών του επικεφαλής των χρηματικών ενισχύσεων του Καναδού πρωθυπουργού Justin Trudeau, των υπεράκτιων συμφερόντων της βασίλισσας της Αγγλίας και περισσότερων από 120 πολιτικών σε όλο τον κόσμο.

  

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΙ, ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

 Τα νέα αρχεία προέρχονται από δύο εταιρείες παροχής offshore υπηρεσιών καθώς και από 19 εταιρικά μητρώα που διατηρούνται από κυβερνήσεις σε χώρες-σταθμούς της παγκόσμιας σκιώδους οικονομίας. Οι διαρροές αυτές ελήφθησαν από τη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, η οποία μοιράστηκε τα στοιχεία με τη Διεθνή Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ) και ένα δίκτυο περισσότερων από 380 δημοσιογράφων σε 67 χώρες.

Η ΦΟΡΟΑΠΟΦΥΓΗ ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ


 Τα 13,4 εκατομμύρια εμπιστευτικά έγγραφα αποκαλύπτουν τις μυστικές «υπεράκτιες ζωές» 127 πολιτικών από 47 χώρες, συμπεριλαμβανομένων 14 πρώην ή νυν ηγετών κρατών. Μεταξύ των πολιτικών που εντοπίστηκαν στα αρχεία της διαρροής είναι και ο Willbor Ross, υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ. Στα στοιχεία εντοπίζονται επίσης βασιλείς, όπως η Βασίλισσα Ελισάβετ Β’ της Μεγάλης Βρετανίας ή και pop star όπως η Μαντόνα και ο Μπόνο. Επίσης σκιαγραφούνται οι στρατηγικές φοροαποφυγής που ακολουθούν πολυεθνικές όπως η Apple, η Nike και άλλες.
 Τα έγγραφα της Appleby καλύπτουν διάστημα περίπου 70 ετών, από το 1950 έως το 2016. Τα κράτη με τα οποία συνδέονται οι πελάτες της Appleby περιλαμβάνουν τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις Βερμούδες, τις Νήσους Κέιμαν, το Χόνκγ Κόνγκ, την Κίνα, τον Καναδά, τη Νήσο του Μαν....
 Βοηθώντας τους πλούσιους να γίνουν πλουσιότεροι μέσω «υπεράκτιων ελιγμών» δεν «ευνοεί την ευημερία» δήλωσε η Harrington, καθηγήτρια της Σχολής Επιχειρήσεων της Κοπεγχάγης. «Όταν οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι, οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι, επειδή κάποιοι πλούσιοι άνθρωποι δεν πληρώνουν το δίκαιο μερίδιο των φόρων τους» ανέφερε.
«Δεν θα πρέπει να διαφεύγει από τους διαχειριστές πλούτου και τους εμπλεκόμενους στην υπεράκτια βιομηχανία ότι φτάνουμε στα επίπεδα ανισότητας και αδικίας της Γαλλικής Επανάστασης» κατέληξε η Harrington. ... 

 Δείτε ολόκληρη την έρευνα ... Ε Δ Ω  
 Για τους "Έλληνες Ιδιώτες Επενδυτές" δείτε ... Ε Δ Ω  
 Για την "ιλιγγιώδη ανάπτυξη" που ΘΑ έρθει από στιγμή σε στιγμή, δείτε .... Ε Δ Ω 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου